flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід, підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення військовослужбовців

16 липня 2024, 10:14

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу 34-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік за грошову винагороду погодився на пропозицію представника країни-агресора адмініструвати телеграм-канал, створений для збору і трансляції відомостей про шляхи переміщення представників ТЦК і СП, з метою перешкоджання їх діяльності, як підрозділів ЗС України.

Ним було опубліковано понад 60 повідомлень з інформацією про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК і СП, які виконували покладені на них функції щодо проведення мобілізаційних заходів.

У судовому засіданні підозрюваний категорично заперечив свою провину, наполегливо доводив, що публікував вигадану ним інформацію, що в свою чергу було спростовано дослідженою у ході розгляду клопотання відповіддю з ТЦК і СП. Відповідно до наданої інформації, близько 90 % опублікованих підозрюваним повідомлень про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК відповідали дійсності.

Мотиви своєї поведінки підозрюваний пояснити не зміг, зазначив, що не становить будь-якої небезпеки для держави, просив суд конфіскувати його комп’ютер та телефон та застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Захисник просила суд відмовити у задоволенні клопотання прокурора.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt