flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок водію, який намагаючись уникнути відповідальності за кермування в стані сп’яніння запропонував і надав неправомірну вигоду поліцейському

11 липня 2024, 12:47

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено вирок 24-річному мешканцю одного з сіл Миколаївського району, визнаного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України.

Судовий розгляд здійснювався під головуванням судді Тетяни Фортуни.

Судом встановлено, що у травні 2024 року на чоловіка було складено протокол за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

З метою уникнення відповідальності, останній запропонував заступнику начальника одного з районних відділень поліції неправомірну вигоду у сумі 25 тис гривень за ненаправлення до суду матеріалів складених стосовно нього.

Поліцейський, в свою чергу, звернувся з відповідною заявою про пропозицію надання йому неправомірної вигоди до правоохоронних органів.

За кілька днів обвинувачений, перебуваючи в службовому кабінеті правоохоронця, надав йому неправомірну вигоду у сумі 25 тис гривень.

Між обвинуваченим та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений повністю визнає свою винуватість, не оспорює обставини вчинення кримінального правопорушення.

Сторонами узгоджено покарання у виді штрафу в сумі 34 тис гривень.

Судом встановлено, що зміст та умови угоди відповідають вимогам законодавства, її укладення є добровільним, а за такого наявні підстави для її затвердження.

За результатами розгляду, суд затвердив угоду про визнання винуватості. Обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.369 КК України та призначено узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в сумі 34 тис гривень.

Також суд постановив конфіскувати в дохід держави суму наданої неправомірної вигоди у розмірі 25 тис гривень та стягнути з обвинуваченого витрати на залучення експерта.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt