flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд мав перейти до дебатів у справі щодо передачі інформації про розташування підрозділів ЗС України – обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника

25 червня 2024, 18:11

В Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 21-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Наразі суд дослідив усі докази в даному провадженні та мав перейти до дебатів.

Водночас, обвинувачений надав суду заяву про заміну захисника. В обґрунтування зазначав, що нинішній захисник з Центру безоплатної правової допомоги не належним чином виконує свої обов’язки.

На неодноразові уточнюючі запитання суду щодо наявності об’єктивних підстав для заміни захисника не зміг пояснити, які саме обов’язки не виконує останній.

Згодом обвинувачений визнав, що хотів таким чином затягнути розгляд справи, з метою подальшого перебування у слідчому ізоляторі. Пояснив, що вчинити таким чином йому порадила особа, яка також перебуває в умовах СІЗО.

Захисник зазначив, що добросовісно виконував свої обов’язки і лишив це питання на розсуд суду.

Прокурор заперечив проти задоволення заяви, зазначив, що підстави для заміни захисника відсутні, оскільки той добросовісно виконував свої обов’язки.

Для вирішення цього питання колегія суддів видалилась до нарадчої кімнати.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів зазначеної справи, обвинувачений, який на той момент був студентом одного з миколаївських ВНЗ, за грошову винагороду збирав та надсилав представнику держави-агресора інформацію, зокрема із зазначенням точних адрес, опису, географічних орієнтирів на місцевості, місць, де на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України. Мова йшла, в основному, про навчальні, медичні заклади та об’єкти інфраструктури.

За свою роботу, останній отримував кошти, які перераховувались на його акаунт в онлайн-грі російського виробництва.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt