flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відправив до СІЗО підозрюваних у продажі автомобілів, ввезених у якості гуманітарної допомоги

14 червня 2024, 11:13

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуті клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно двох мешканців Первомайського району, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.201-2 КК України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги).

Відповідно до матеріалів клопотання, громадянин Б., за попередньою змовою зі своїм батьком, отримували від юридичної особи, зареєстрованої в Європі, в якості гуманітарної допомоги автомобілі, на потребу ЗС України, після чого вони завозились в Україну і оформлювались за спрощеною процедурою.

В подальшому, підозрювані розміщували на відповідних сайтах оголошення про продаж автомобілів та реалізовували їх за ринковими цінами військовослужбовцям. Всього, відповідно до матеріалів клопотання таким чином було реалізовано 26 автівок. В повідомленні про підозру містяться дані про реалізацію 8 автомобілів, власники яких встановлені.

Підозрювані заперечували проти задоволення клопотання. Просили суд застосувати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Захист зазначав, що дії підозрюваних кваліфіковано невірно, просив обрати запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун постановила застосувати стосовно підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у сумі 6 млн гривень стосовно громадянина Б. та 3 млн гривень щодо іншого фігуранта кримінального провадження.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt