flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у наїзді на 19-річну дівчину, що спричинило тяжкі наслідки для її здоров’я

24 квітня 2024, 16:00

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання про застосування міри запобіжного заходу 27-річному мешканцю м.Кропивницький, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 24.12.2023 року, близько 2-ї години ночі, в стані алкогольного сп’яніння, чоловік рухався на автомобілі «Mazda» по пр.Центральному в бік вул. Рюміна. В районі кругового перехрестя «Пушкінське кільце», він не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини на тротуар, де допустив наїзд на 19-річну дівчину. Внаслідок наїзду, остання отримала тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тяжких.

У судовому засіданні було допитано підозрюваного, який повідомив, що в той день відпочивав з товаришем в ресторані по пр.Центральний, близько 23.40 год, вони вийшли та намагались викликати таксі, проте безуспішно. До них звернувся невідомий чоловік і запропонував їх відвезти автомобілем, на якому приїхав підозрюваний. Останній сів позаду водія. Вони каталися декілька годин по місту, слухали музику. Під час руху вони почули ляскіт, після чого автівка почала втрачати керування і відбулось зіткнення. Невідомий чоловік покинув автомобіль, підозрюваний вийшов з автівки через водійські дверцята, оскільки його було заблоковано, та допоміг вийти своєму товаришу. Подія, за словами підозрюваного сталась близько 2-ї години ночі.

Суд дослідив письмові докази, додані до клопотання та мав перейти до дослідження доказів в форматі відеофайлів. Водночас, додані до клопотання технічні носії інформації із зазначеними відеофайлами виявились пошкодженими і не відтворювались.

За такого, прокурор клопотав про оголошення перерви для надання зазначених файлів на справних носіях інформації.

Зазначене клопотання слідчим суддею задоволено, у засіданні оголошено перерву.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt