flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід миколаївцю, підозрюваному у зловживанні впливом

23 квітня 2024, 09:59

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу стосовно 33-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, в січні 2024 року, підозрюваний в телефонній розмові, пообіцяв своєму співрозмовнику здійснити вплив на службових осіб СБ України та Державної міграційної служби України, при прийнятті ними рішення щодо зняття заборони та виготовлення тимчасової посвідки для проживання на території України, раніше видвореному іноземцю.

У квітні 2024 року, він вимагав та отримав від вищезгаданої особи неправомірну вигоду у сумі 5 000 доларів США за вплив на службових осіб зазначених відомств. Після передачі неправомірної вигоди, підозрюваного було затримано співробітниками правоохоронних органів.

Захисник у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, зазначив, що ризики наведені в клопотання недоведені, просив застосувати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Підозрюваний заперечив факт вимагання грошових коштів, просив обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя постановила застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, із визначенням розміру застави у сумі 757 000 гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt