flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід таксисту з Херсона, підозрюваному в державній зраді

11 квітня 2024, 16:59

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу 54-річному жителю Херсона, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, починаючи з лютого 2024 року, використовуючи автомобіль, під видом надання послуг таксі, збирав та передавав громадянину РФ інформацію про розташування та дислокацію підрозділів ЗС України.

Зокрема, чоловік здійснював фото та відеофіксацію розташування підрозділів ЗС України в різних точках міста, фортифікаційних споруд, волонтерського центру, де працювали іноземці, руху військових колон. Зазначені дані, вказуючи адреси або координати, він направляв представнику країни-агресора.

Деякі з цих об’єктів згодом піддавались обстрілам із застосуванням важкого озброєння.

Підозрюваний провину не визнав, повідомив, що його співрозмовником був його друг, колишній житель Херсону, який переїхав до РФ. З ним вони регулярно обговорювали місця та наслідки влучань по місту. Окрім цього, він передавав йому вищезазначену інформацію, проте не знав, що це протизаконно. Фото та відеозйомку здійснював за допомогою телефону, закріпленого на задньому боковому склі автівки. Мотиви передачі зображень, разом із координатами пояснити суду не зміг. Також зазначав, що його друг сам попросив надавати йому відповідні дані.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання прокурора та просив обрати запобіжний захід із можливістю внесення застави. Підозрюваний підтримав його позицію.

За результатами розгляду, слідчий суддя ухвалила застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt