flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваній у колабораціонізмі та перешкоджанні законній діяльності ЗС України

09 квітня 2024, 14:01

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу щодо 38-річної уроджениці м.Миколаєва, яка останнім часом проживала в Одеській області, як вимушено переселена особа, підозрюваній у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.6 ст.111-1, ч.1 ст.114-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка за грошову винагороду погодилась адмініструвати телеграм-канал, де поширювала інформацію про здійснення мобілізаційних заходів співробітниками РТКЦ та СП у м.Миколаєві, зокрема, в частині вручення ними повісток, чим перешкоджала законній діяльності ЗС України.

Окрім цього, вона погодилась на пропозицію представника країни-агресора та поширила в зазначеному телеграм-каналі публікації із запереченнями збройної агресії проти України, пропагандою РФ щодо нелігитимності влади, знецінення військового потенціалу ЗС України.

Адмініструванням каналу, підозрювана займалась щонайменше з січня 2024 року.

У судовому засіданні жінка частково визнала свою провину, проте заперечила свою причетність до колабораційної діяльності, повідомила, що всю інформацію, яку вона публікувала в телеграм-каналі, вона брала з відкритих джерел. Окрім цього, зазначала, що права адміністратора їй були надані примусово і в неї не було бажання займатись модерацією каналу. Запевняла суд, що не буде переховуватись або будь-яким чином перешкоджати слідству. Просила застосувати щодо неї запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Захисник підтримав думку своєї клієнтки.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt