flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи групі осіб, підозрюваних у збуті особливо небезпечних психотропних і наркотичних речовин

09 квітня 2024, 12:48

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун застосовано запобіжні заходи стосовно кількох місцевих мешканців, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2,3 ст.307 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотань, 29-річний місцевий мешканець обрав в якості джерела прибутку діяльність, пов’язану з незаконним зберіганням та збутом наркотичних і психотропних препаратів, методом безконтактного збуту, шляхом їх прихованого розміщення в різних місцях м.Миколаєва.

Для цієї діяльності він залучив кількох осіб, які ніде офіційно не працювали.

В період з липня 2023 по квітень 2024 року підозрюваний самостійно, або залучаючи інших фігурантів провадження здійснювали фасування та безконтактний збут наркотичних та психотропних речовин – PVP, амфетаміну і канабісу.

При цьому на початку липня 2023 року підозрюваний придбав понад 200 гр PVP, близько 8 гр амфетаміну та біля 15 гр канабісу, з метою подальшого зберігання та збуту.

У ході санкціонованого обшуку на початку квітня 2024 року за місцем  мешканця підозрюваного та 22-річної фігурантки провадження вилучено психотропну речовину, загальною вагою понад 400 грамів.

У судовому засіданні з розгляду клопотань підозрювані не надавали пояснень по суті підозри, водночас просили застосувати щодо них запобіжні заходи не пов’язані з триманням під вартою.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун постановила застосувати стосовно 29-річного підозрюваного та 22-річної підозрюваної запобіжні заходи  у вигляді тримання під вартою. Щодо ще одного учасника групи - у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у сумі 1 000 000 гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt