flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відправив до СІЗО військовослужбовця, який покинув місце служби та підозрюється в нанесенні смертельних побоїв товаришу по чарці

05 квітня 2024, 12:36

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу 47-річному жителю Баштанського району, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, перебуваючи на території домоволодіння в одному з сіл Баштанського району, вживав алкогольні напої зі своїми знайомими. Згодом в нього виник конфлікт з одним з них.

В ході конфлікту чоловік наніс останньому низку ударів руками і ногами в область обличчя та грудної клітини, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді синців та численних переламів ребер, внаслідок яких настала смерть.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що підозра є обґрунтованою, існують ризики, передбачені пп 1,3,4,5 ч.1 ст.177 КПК України, запобігти яким можна тільки застосувавши винятковий запобіжний захід. Окрім цього, додав, що підозрюваний є військовослужбовцем, який самовільно залишив військову частину.

Підозрюваний просив суд застосувати запобіжний захід у виді домашнього арешту. Захисник просив відмовити в задоволенні клопотання, вважав ризики необгрунтованими.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt