flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи чотирьом херсонцям, підозрюваним в поширенні інформацію про рух та дислокацію підрозділів ЗС України

02 квітня 2024, 12:27

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва розглянуті клопотання щодо чотирьох мешканців м.Херсон та Херсонської області, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотань, зазначені особи, які мали проросійські погляди та були знайомі між собою, ділились в розмовах та за допомогою електронних засобів зв’язку інформацією про переміщення та дислокацію підрозділів ЗС України на території Херсону та Херсонської області. Також вони здобували та поширювали інформацію про результати ворожих обстрілів.

Зазначені дані одна з підозрюваних, з можливістю ідентифікації об’єктів на місцевості, відправляла іншій особі, яка знаходилась на тимчасово непідконтрольній України території Херсонської області.

За місцем знаходження деяких об’єктів, інформацію про які надавали підозрювані, в подальшому наносились артилерійські удари та здійснювались скиди з БПЛА, внаслідок чого було травмовано кількох цивільних осіб і пошкоджено об’єкти інфраструктури.

Розглянувши зазначені клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати щодо кожного з підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt