flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням миколаївця, зокрема, в державній зраді

19 березня 2024, 14:59

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд справи за обвинуваченням 46-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.2 ст.15, ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 КК України.

Зазначене провадження розглядає колегія суддів у складі Наталі Черенкової, Олександра Чулупа, під головуванням Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, обвинувачений погодився, за грошову винагороду, надавати, особам, які позиціонували себе, як представники РФ, інформацію про дислокацію підрозділів ЗС України та об’єктів критичної інфраструктури у м.Миколаєві.

В подальшому, він надсилав інформацію, із зазначенням географічних координат місць, де на його думку розміщуються підрозділи ЗС України.

Одне з повідомлень, містило координати житлової багатоповерхівки, яка жодним чином не використовується для військових цілей.

Суд продовжив дослідження письмових доказів. Зокрема протоколів негласний слідчих (розшукових) дій, що містили фрагменти переписки користувача з нік-неймом, який відповідно до матеріалів справи, використовував обвинувачений, з іншими особами.

Відповідно до переписки, зазначений користувач повідомляв своїм співрозмовницям, що тісно співпрацює з спецслужбами РФ, висловлював своє захоплення діями країни-агресора, подекуди погрожував їм застосуванням фізичного насилля за допомогою спецслужб та ЗС РФ.

Ще одній співрозмовниці, яка позиціонувала себе, як представник РФ, він надавав інформацію з координатами для нанесення ракетних ударів.

Окрім цього, судом було досліджено низку інших процесуальних документів.

Також, суд продожив щодо обвинуваченого строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Telegram: t.me/centrcourt

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/