flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній в поширенні матеріалів, що виправдовують збройну агресію проти України

07 березня 2024, 14:12

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу мешканці м.Первомайськ, підозрюваній у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.110, ч.2, 3 ст.436-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка розмістила на своїй сторінці в забороненій соціальній мережі «Однокласники» відеофайл, який містив заклики одного з російських політиків на зміну меж територій або державного кордону України.

Окрім цього, підозрювана неодноразово поширювала на своїй сторінці відеофайли, що містили виправдовування збройної агресії проти України.

У судовому засіданні остання зазначала, що планувала зберегти відеофайли для власного користування, водночас, через брак навичок роботи в соціальній мережі поширила відеозаписи для широкого загалу. Просила не обирати запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою.

Захисник заперечував проти задоволення клопотання, просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва