flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у викраденні малолітньої дитини

05 березня 2024, 14:42

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 50-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.146 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний певний час проживав в одному з сіл Березнеговатської ОТГ. Після конфлікту зі своєю співмешканкою, яка через надмірне споживання ним алкогольних напоїв заборонила йому проживати на території її домоволодіння, пригрозив останній викрасти її 8-річну онуку.

01 березня 2024 року, в вечірній час доби, підозрюваний, перебуваючи неподалік домоволодіння своєї колишньої співмешканки, побачив її онуку, яка зайшла до приміщення кухні.

В подальшому, відповідно до матеріалів клопотання, чоловік проник до кухні, схопив дитину та переніс її до місця свого тимчасового мешкання, а саме землянки, обладнаної ним за межами села.

Наступного дня, під час пошукових робіт, схованку було виявлено, а дитину звільнено.

У судовому засіданні, підозрюваний визнав свою провину в повному обсязі, повідомив, що не може пояснити мотиви своїх дій, оскільки перебував в стані алкогольного сп’яніння, не заперечував проти задоволення клопотання.

Захисник підтримав позицію свого клієнта.

За результатами розгляду, слідчий суддя ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва