flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив у СІЗО підозрюваного в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану

04 березня 2024, 16:23

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про продовження строку тримання під вартою 21-річному чоловіку, який на момент вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення, проходив військову службу в одній з військових частин дислокованих у м.Миколаєві.

Останній підозрюється за ч.2 ст.111 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, наприкінці листопада 2023 року, підозрюваний за грошову винагороду погодився на пропозицію представника РФ надавати інформацію щодо дислокації підрозділів ЗС України в м.Миколаєві. Окрім грошової винагороди, у разі успішного виконання завдань, співрозмовник підозрюваного пообіцяв організувати його евакуацію до РФ.

В подальшому, військовослужбовець неодноразово надсилав фотозображення з сервісу «Google Maps» з позначенням місць, де на його думку розташовані підрозділи ЗС України з відповідним описом об’єктів. Також він надіслав своєму співрозмовнику номер своєї банківської карти для отримання винагороди.

Прокурор у судовому засіданні клопотав про продовження строків запобіжного заходу, зазначав, що встановлені ризики не зменшились і не зникли.

Підозрюваний та його захисник не заперечували проти цього.

За результатами розгляду, слідчий суддя Володимир Лященко постановив задовольнити клопотання та продовжити строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва