flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо незаконного поширення інформації про дислокацію ЗС України

04 березня 2024, 12:53

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато розгляд справи за обвинуваченням 42-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.114-2, ч.2, 3 ст.436-2 КК України.

Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Івана Дірка.

Відповідно до обвинувального акту, оголошеного прокурором, чоловік, за допомогою месенджеру «Telegram» поширив в групі проросійської спрямованості, учасниками якої є громадяни РФ, скріншот з сервісу «Google Maps» з місцем розташування підрозділів ЗС України.

В подальшому, він надіслав кілька фотозображень, в яких містилось розташування підрозділів протиповітряної оборони у м.Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості.

В зазначеній групі, обвинувачений неодноразово залишав коментарі, що виправдовують збройну агресію проти України, висловлював сподівання на окупацію міста, бажання воювати на боці держави-агресора, антиукраїнські твердження.

Обвинувачений частково визнав провину, зазначив, що деякі з його висловлювань були вирвані з контексту, погодився в подальшому надавати покази.

Судом встановлено порядок дослідження доказів по справі, зокрема, допит обвинуваченого, після чого буде досліджено письмові докази.

Наразі у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва