flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено до розгляду справу щодо незаконного використання благодійної допомоги

29 лютого 2024, 17:33

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання у справі щодо 57-річного жителя Київської області, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.201-2 КК України (використання благодійної пожертви, з метою отримання прибутку, вчинене у значному розмірі під час воєнного стану).

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справ, зазначений обвинувальний акт розглядатиметься під головуванням судді Сергія Медюка.

У підготовчому судовому засіданні прокурор вважав за можливе призначення провадження до розгляду, оскільки обвинувальний акт складено згідно вимог КПК, підстави для його закриття відсутні, справа підсудна Центральному районному суду м.Миколаєва.

Захисник заперечив проти цього, оскільки на його думку обвинувальний акт скеровано до суду з порушенням правил територіальної підсудності, а за такого не може бути призначений до розгляду.

Окрім цього, він заявив клопотання про зміну раніше обраного запобіжного заходу у виді застави на особисте зобов’язання. В обґрунтування зазначав, що його клієнт не порушував покладені на нього обов’язки, з’являвся на виклики до слідчого та суду.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку, що обвинувальний акт складений та скерований до суду у відповідності до вимог чинного законодавства. Щодо клопотання про зміну запобіжного заходу, суд вважає, що відсутні будь-які докази того, що ризики, які враховувались при його обранні зменшились чи зникли.

За такого, суд постановив призначити  кримінальне провадження до розгляду, відмовити у задоволенні клопотання захисника.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва