flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До жителя Херсона, підозрюваного у пособництві державі-агресору застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою

27 лютого 2024, 16:33

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва застосовано запобіжний захід мешканцю Херсона, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст.111-2 КК України (пособництво державі-агресору).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території м.Херсон, добровільно прийняв рішення співпрацювати з державою-агресором, шляхом реалізації та підтримки їх дій та рішень, передачі матеріальних ресурсів і активів підприємств представникам окупаційної адміністрації.

У липні 2022 року, будучи керівником двох сільськогосподарських підприємств, реалізуючи рішення нелегітимних органів влади держави-агресора, знаючи, що здійснення господарської діяльності на тимчасово окупованій території заборонено, підозрюваний здійснив передачу активів та майнових прав зазначених товариств на користь окупаційної адміністрації.

За такого, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний підтримав рішення окупаційної влади, що стосуються діяльності господарських підприємств, у тому числі щодо добровільної передачі матеріальних ресурсів представникам держави-агресора.

Захисник та підозрюваний заперечували проти задоволення, посилаючись на недоведеність підозри, малоймовірність ризиків та стан здоров’я останнього. Просили обрати запобіжний захід у виді застави у мінімальному розмірі, встановленому Законом.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Володимир Лященко дійшов висновку про обґрунтованість підозри на даному етапі та доведеність ризиків.

За такого, слідчий суддя постановив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміри застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва