flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід миколаївцю, підозрюваному в незаконному поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗС України

22 лютого 2024, 10:11

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва обрано запобіжний захід 40-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік, використовуючи месенджер «Telegram» розпочав спілкування з представником РФ та погодився на пропозицію надавати інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України.

В подальшому, не пізніше січня 2024 року, він надіслав своєму абоненту, з докладними роз’ясненнями та описом, посилання з сервісу «Google Maps» об’єктів, де на його думку дислокувались підрозділі ЗС України.

Серед зазначених об’єктів були медичні заклади та будівлі на території великого підприємства.

У судовому засіданні підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на недоведеність ризиків та просили обрати запобіжний захід з можливістю внесення застави.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва