flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Домашнього тирана» покарали 150-ма годинами громадських робіт

12 лютого 2024, 15:03

У Центральному районному суді м.Миколаєва ухвалено вирок 38-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України (домашнє насильство).

Судовий розгляд здійснювався під головуванням судді Івана Дірка.

Судом встановлено, що чоловік систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї дружини, зокрема погрожував фізичною розправою, хапав за волосся, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою.

За фактами вчинення домашнього насильства на нього неодноразово накладались адміністративні стягнення у виді штрафу.

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину, не заперечував проти викладених в обвинувальному акті обставин. Зазначав, що наразі він стежить за своєю поведінкою та помирився з дружиною.

Допитана потерпіла пояснила, що її чоловік зловживає алкогольними напоями, що на фоні його психічного захворювання призводить до вчинення щодо неї фізичного та психологічного насильства у виді систематичних побоїв, образ та принижень.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 150 годин.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва