flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відправив під варту слюсаря, підозрюваного у державній зраді

09 лютого 2024, 10:06

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Відповідно до матеріалів провадження, підозрюваний на початку січня 2024 року, погодився на пропозицію представника країни-агресора надавати інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗС України.

В подальшому, він використовуючи сервіс «GoogleMaps», надсилав, із зазначенням точних географічних координат, скріншоти кількох об’єктів, де на його думку дислокуються підрозділи ЗС України.

Окрім цього, виконуючи чергове завдання, він встановив на спорудах одного з найбільших сільськогосподарських підприємств регіону, де він працював слюсарем, відеокамери для онлайн-спостереження за акваторією р.Південний Буг та територією підприємства.

Параметри доступу до зазначеного обладнання чоловік надіслав представнику держави-агресора.

У судовому засіданні, підозрюваний визнав свою провину в повній мірі. Зазначав, що надсилав інформацію щодо дислокації підрозділів ЗС України, оскільки був впевнений, що ЗС РФ не нанесуть туди удар. Повідомив, що хотів заробити таким чином грошей.

Окрім цього, зазначив, що на його думку, в окупованих країною-агресором регіонах рівень добробуту громадян буде вище.

Підозрюваний заперечив проти задоволення клопотання прокурора, просив обрати більш м’який запобіжний захід. Його захисник підтримав думку клієнта.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва