flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строк тримання під вартою підозрюваному у викраденні та незаконному використанні банківської картки та низці інших злочинів

07 грудня 2023, 13:21

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про продовження строків запобіжного заходу 39-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст.357, ч.2 ст.15 ч.4 ст.185 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, наприкінці вересня 2023 року, перебуваючи на території одного з ринків у м.Миколаєві, підозрюваний викрав жіночу сумку, де серед іншого знаходився планшет та банківська картка з чипом безконтактної оплати.

Використовуючи зазначену картку, він здійснював розрахунки за придбані в кількох супермаркетах міста товари, оскільки обов’язкове введення PIN-коду не вимагалось. Загалом він витратив близько 1,5 тис гривень з банківської картки потерпілої.

Окрім цього, вночі 08 жовтня 2023 року, перебуваючи біля одного з магазинів по вул. Чкалова у м.Миколаєві, підозрюваний вибив скло вхідних дверей, пройшов до середини, склав до пакету кілька пляшок горілки, цигарки, солодощі та продукти харчування, після чого намагався залишити магазин, проте був зупинений співробітниками служби охорони.

Прокурор клопотав про продовження строків запобіжного заходу, зазначав, що встановлені ризики не зменшились і не зникли.

Захисник заперечував проти задоволення клопотання та просив суд змінити обраний запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний підтримав думку захисника.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко постановив продовжити підозрюваному строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 53 680 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва