flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось підготовче судове засідання у справі щодо вбивства, вчиненого з використанням пневматичної гвинтівки

30 листопада 2023, 15:13

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.28, п.4 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, групою осіб).

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справи зазначений обвинувальний акт розглядатиме колегія суддів у складі Олесі Демінської, Людмили Шолох, під головуванням Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2023 року, після вживання алкогольних напоїв зі своїм знайомим, на грунті виниклого конфлікту, обвинувачені нанесли йому числені удари по голові та тулубу, а потім здійснили в нього не менше 13 пострілів впритул з пневматичної гвинтівки калібром 4,5 мм. Внаслідок отриманих травм, зокрема кульових поранень чоловік помер.

Подія мала місце у м.Нова Одеса.

У ході підготовчого судового засідання, вирішувалось питання призначення кримінального провадження до розгляду.

Прокурор заявила клопотання про призначення провадження до розгляду, оскільки обвинувальний акт складено згідно вимог КПК, підстави для його закриття відсутні.

Інші учасники процесу не заперечували проти цього.

Дослідивши матеріали, колегія суддів постановила призначити зазначене кримінальне провадження до судового розгляду на підставі обвинувального акту.

Окрім цього, суд продовжив обвинуваченим строки тримання під вартою.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва