flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд постановив вирок обвинуваченому у вчиненні насильницький дій щодо неповнолітньої

29 листопада 2023, 13:34

У Центральному районному суді м.Миколаєва завершився судовий розгляд із постановленням вироку щодо 24-річного місцевого мешканця за ч.2 ст.185, ч.2 ст.153 КК України (в редакції Закону, яка діяла на момент вчинення злочинів).

Судовий розгляд здійснювався в закритому режимі колегією суддів у складі Олесі Демінської, Людмили Шолох, під головуванням Світлани Скрипченко.

Судом встановлено, що 13.06.2018 року, близько 21.00 год, обвинувачений разом з двома іншими особами, одного з яких вже засуджено по даній справі, а матеріали щодо іншого виділені в окреме провадження, вживали алкогольні напої в «Каштановому сквері», розташованому по вул.Соборній в м.Миколаєві.

Там вони познайомились з потерпілою, якій на той момент виповнилось 12 років.

Згодом вони перейшли у двір багатоповерхівки, розташованої на перетині пр.Центрального та вул.Соборної, неподалік колишнього супермаркету «Сотка». Там обвинувачений розуміючи, що потерпіла перебуває в безпорадному стані, внаслідок вживання алкоголю, вчинив щодо неї насильницькі дії сексуального характеру. Після цього, він з іншою особою викрав належну дівчині сумку з особистими речами та мобільним телефоном.

Обвинувачений у ході судового розгляду повністю заперечив свою провину.

Водночас, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого, що підтверджується дослідженими у ході судового розгляду доказами, показами свідків та потерпілої.

За такого, суд визнав чоловіка винуватим та призначив йому остаточне покарання у виді семи років позбавлення волі.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва