flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд дослідив письмові докази у справі за обвинуваченням миколаївського пенсіонера у державній зраді

23 листопада 2023, 12:01

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 73-річного місцевого мешканця за ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Судовий розгляд здійснюється колегією суддів у складі Олесі Демінської, Олександра Чулупа, під головуванням Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, останній надсилав представнику спецслужб РФ дані про розташування підрозділів ЗС України в м.Миколаєві, інформацію з результатами влучань по вищим навчальним закладам, промисловим об’єктам, мостовим переходам.

Окрім цього, на виконання завдання представника РФ, обвинувачений восени 2022 року, здійснив фотофіксацію одного з об’єктів енергетичної інфраструктури, розташованого в Миколаєві. А саме, що стосувалось наявності охорони, пунктів пропуску, технологічного обладнання, ліній електропередач, вузлових електропідстанцій, розташованих поруч. Фотографії, разом з детальних описом об’єктів, обвинувачений надіслав представнику спецслужб РФ.

Суд продовжив дослідження письмових доказів. Зокрема було досліджено листування обвинуваченого з іншою особою, за допомогою сервісу «Telegram». Співрозмовник надавав йому вказівки щодо надання інформації про розташування підрозділів ЗС України, підприємств критичної інфраструктури, результатів ракетних обстрілів, а той погоджувався на виконання завдань.

Під час спілкування обвинувачений виказував також захоплення діями керівництва держави-агресора.

Окрім цього, було досліджено характеризуючі матеріали та низку інших документів.

Наразі суд дослідив усі письмові докази, в засіданні оголошено перерву для виклику свідків, які підлягають допиту.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва