flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗС України

14 листопада 2023, 10:07

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 33-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, останній у жовтні 2023 року, розпочав за допомогою месенджеру «Telegram» листування з представником держави-агресора (РФ) та погодився на пропозицію надавати відомості щодо місць дислокації на території Миколаєва підрозділів ЗС України.

В подальшому він неодноразово надсилав зазначеній особі посилання на графічні координати місць, де на його думку перебувають підрозділи ЗС України або які можуть використовуватись за військовим призначенням. Серед цих об’єктів навчальні та медичні заклади і гуртожиток.

В судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину, проте причини протиправної діяльності не пояснив. Просив суд обрати йому запобіжний захід у виді домашнього арешту, посилаючись на проблеми зі здоров’ям.

Захисник підтримав позицію свого клієнта.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри, що підтверджується наявними у справі доказами та власними поясненнями підозрюваного.

Окрім цього, суд дійшов висновку про існування зазначених у клопотанні ризиків переховування від слідства, перешкоджання кримінальному провадженню, продовження або вчинення іншого кримінального правопорушення.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва