flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваній в колабораціонізмі

12 жовтня 2023, 12:49

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва обрано запобіжний захід мешканці с.Чорнобаївка, Херсонської області, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка погодилась взяти участь у проведенні незаконного референдуму на території села, де вона мешкала. Питання референдуму стосувались виходу Херсонської області зі складу України та входження її до рф.

В подальшому, жінка здійснювала подворовий обхід мешканців села, активно пропонуючи їм взяти участь у голосуванні, вела облік громадян, які взяли участь у незаконному референдумі.

Підозрювана заперечила свою провину, зазначала, що не брала участь у референдумі, а за дорученням директора дитячого садка, де вона працювала, проводила опис місцевого населення. Додала, що в неї багато ворогів і свідки, які надавали покази, звели на неї наклеп.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених п.п. 1,2,3,5 ст.177 КПК України.

За такого слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва