flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України

10 липня 2023, 13:36

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний використовуючи псевдонім, зареєструвався на одному з сервісів для швидкого обміну повідомленнями та розпочав листування з представником рф, який просив надавати йому відомості про місця дислокації підрозділів ЗС України.

В подальшому, підозрюваний надіслав представнику країни-агресора фото та відеоматеріали, з можливістю ідентифікації на місцевості, оборонного підприємства, кількох об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема однієї з дитячих лікарень. Окрім цього, відповідно до матеріалів клопотання, останній надсилав географічні координати деяких об’єктів.

У судовому засіданні, підозрюваний визнав свою винуватість, просив суд обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

За результатами розгляду, слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва