flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скільки коштує Батьківщина? Миколаївський студент за 2000 гривень надсилав росіянам інформацію про розташування підрозділів української армії

27 квітня 2023, 16:36

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 20-річному студенту одного з миколаївських ВНЗ, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, маючи «проросійські» погляди, використовуючи псевдонім, зареєструвався в програмі для обміну повідомленнями та розпочав листування з представником держави-агресора.

Останній за грошову винагороду запропонував підозрюваному надавати інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України, на що той погодився.

В подальшому, підозрюваний збирав та надсилав інформацію, зокрема із зазначенням точних адрес, опису, географічних орієнтирів на місцевості, місць, де на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України. Мова йшла, в основному, про навчальні, медичні заклади та об’єкти інфраструктури.

При цьому, підозрюваний достеменно знав, що зазначена інформація буде передаватись представникам спецслужб рф для подальшого здійснення збройної агресії.

За свої «послуги» підозрюваний отримував грошову винагороду, востаннє, за його словами, сума склала біля 2 тис гривень.

У судовому засіданні захисник просив суд при обранні запобіжного заходу розглянути можливість застосування застави.

Підозрюваний не заперечував проти обставин викладених в клопотанні, зазначив, що у разі застосування до нього запобіжного заходу у виді домашнього арешту, він зобов’язується ні з ким не спілкуватись і не контактувати. Просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки події, що відбуваються вже стали для нього уроком на все життя.

За результатами розгляду, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив, обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва