flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній у пропозиції та наданні неправомірної вигоди співробітнику поліції

11 квітня 2023, 15:48

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу 51-річній мешканці міста Первомайськ, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка запропонувала та надала неправомірну вигоду в сумі 20 тис гривень заступнику начальника Первомайського районного відділу поліції.

Зазначені кошти призначались за не притягнення її сина до відповідальності у виді адміністративного арешту на строк 15 діб.

У судовому засіданні прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з визначенням розміру застави. Зазначав, що існують ризики, передбачені п.1,2,3,5, ч.1 ст.177 КПК України, запобігти яким іншим чином, окрім обрання виняткового запобіжного заходу, неможливо.

Захисник заперечувала проти задоволення клопотання, просила обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, обґрунтовуючи це тим, що підозрювана позитивно характеризується, раніше не судима. Зазначила, що коли підозрювана передавала гроші співробітнику поліції, то вважала, що сплачує штраф за сина.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку, що оголошена підозра на даному етапі досудового слідства є обґрунтованою.

Водночас, суд вважає, що з перелічених у клопотанні ризиків, з урахуванням покарання, яке загрожує підозрюваній у разі доведення вини, існує лише ризик, передбачений п.1 ч.1 ст.177 КПК України (переховуватись від слідства та суду), а інші є такими, що носять формальний характер.

Судом також встановлено, що підозрювана має міцні соціальні зв’язки, не притягувалась раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності, позитивно характеризується, проживає сама, працює.

За результатами розгляду, слідчий суддя Володимир Лященко ухвалив частково задовольнити клопотання та обрати підозрюваній запобіжний захід у виді домашнього арешту у визначений час доби.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва