flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід військовослужбовцю, підозрюваному у вбивстві двох осіб та підпалі будинку, де вони знаходились

09 квітня 2023, 17:07
Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 29-річному військовослужбовцю однієї з частин, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.1 ч.2 ст.115, ч.2 ст.194 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, в ніч з 05.04.23 на 06.04.23 року, підозрюваний знаходячись на території домоволодіння в одному з сіл Херсонської області, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, спричинив двом іншим військовослужбовцям тілесні ушкодження, внаслідок чого вони загинули. Відповідно до висновків експертизи, смерть настала в результаті вогнепальних поранень.
В подальшому, з метою знищення слідів злочину, здійснив підпал домоволодіння.
Прокурор в обґрунтування ризиків зазначав, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, незаконно впливати на свідків, перешкоджати провадженню іншим чином вчинити інше кримінальне правопорушення.
Підозрюваний зазначав, що не пам’ятає тих подій, проте, якщо зазначенні дії з його боку дійсно мали місце, то він не заперечує проти задоволення клопотання. Захисник підтримав позицію свого клієнта.
За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без можливості внесення застави.
 
 
Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва