flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив звільнити з під варти, підозрюваного в колабораціонізмі

04 квітня 2023, 16:47

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про зміну запобіжного заходу 57-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.111-1, ч.6 ст.111-1 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів провадження, в період окупації м.Херсон, перебуваючи в місті, підозрюваний здійснив реєстрацію підприємства відповідно до вимог законодавства РФ. Основним видом діяльності новоствореної організації було надання рекламних послуг.

Реєстрацію, з метою уникнення відповідальності, підозрюваний здійснив на ім’я 82-річної матері дружини, водночас, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній не було відомо щодо обставин здійснення підприємством господарської діяльності, а також виготовлення і підписання від її імені документів. Сам підозрюваний обійняв посаду заступника директора.

Підприємство під час окупації Херсону займалось виготовленням та розміщенням реклами проросійської спрямованості, на замовлення і в інтересах представників держави-агресора. Проросійською агітацією, зокрема щодо виправдовування військових дій на території України, виготовленою на підприємстві підозрюваного були зайняті переважна більшість білбордів Херсону.

Під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу, захисник зазначав, що на даний час змінились обставини, які дозволяють застосувати більш м’який запобіжний захід, підозра є необгрунтованою, а ризики недоведені. Підозрюваний підтримав доводи захисника.

Розглядаючи клопотання, слідчий суддя встановив, що підозра є обґрунтованою, ризик переховування від слідства та впливу на свідків є реальними і на даний час не зменшились, також захистом не наведено обґрунтованих доводів щодо інших обставин, які тягнуть за собою зміну застосованого запобіжного заходу.

За такого, слідчий суддя Володимир Лященко відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу у виді тримання під вартою на більш м’який.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва