flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід жінці, яка підозрюється в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗС України

03 березня 2023, 14:45

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 26-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, у лютому 2023 року, підозрювана поширювала, за допомогою програми обміну повідомленнями «Telegram», інформацію про можливі місця дислокації підрозділів ЗС України на території Миколаєва та Коблівської ОТГ.

Окрім текстових повідомлень, жінка надсилала скріншоти з позначенням на мапі місць перебування українських військовослужбовців, з метою подальшого ураження останніх збройними силами держави-агресора.

У листуванні зі своїм абонентом, жінка вказувала на колишні місця дислокації підрозділів ЗС України і зазначала, що не надала інформацію про це влітку минулого року, для нанесення ракетних ударів, оскільки боялась, що її «викриють».

Також неодноразово висловлювала проросійські і антиукраїнські погляди та виправдовувала збройну агресію під час листування в відповідних пабліках.

У ході обшуку, жінка вказала, що в квартирі, де вона мешкає наявні наркотичні засоби. Речовини, схожі на наркотичні та пристрої для їх вживання, було виявлено і вилучено.

В судовому засіданні, жінка визнала факт надсилання інформації, просила обрати для неї запобіжний захід у виді домашнього арешту. Захисник поділяв позицію своєї клієнтки.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила, обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва