flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав стягнення на офіцера ВСП, який керував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння

21 лютого 2023, 11:35

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто адміністративні матеріали, складені щодо майора одного з підрозділів Військової служби правопорядку у ЗС України, за вчинення правопорушень, передбачених ч.1 ст.130, ст.124 КУпАП.

Судовий розгляд матеріалів здійснювався під головуванням судді Сергія Медюка.

Відповідно до протоколів, 21.11.2022 року, близько 16.35 год, військовослужбовець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухався за кермом автомобіля, по вул.Потьомкінська у м.Миколаєві.

Під час руху, він допустив зіткнення з мікроавтобусом «Mercedes Benz», внаслідок чого той перекинувся на бік. Через ДТП автомобіль «Mercedes Benz» отримав значні механічні ушкодження.

Дослідивши матеріали, суддя Сергій Медюк дійшов висновку про наявність в діях військовослужбовця ВСП складу правопорушень, передбачених ч.1 ст.130, ст.124 КУпАП.

З урахуванням того, що останній вчинив кілька адміністративних правопорушень, згідно ст.36 КУпАП, стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення.

За результати розгляду, суд постановив визнати майора винним за ч.1 ст.130, ст.124 КУпАП та накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва