flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про затвердження Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі

06 лютого 2023, 12:54

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

23 січня 2023 р.

                              Київ

№  

    28

 

 

Про затвердження Порядку надсилання судових

повісток, повідомлень і викликів учасникам

судового процесу в електронній формі

 

Відповідно до частини першої статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, частини тринадцятої статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, частини шостої статті 120 Господарського процесуального кодексу України, частини першої статті 129 Кодексу адміністративного судочинства України, частини п’ятої статті 153 Закону України "Про судоустрій і статус судів" та з метою забезпечення своєчасного інформування учасників судового процесу про час і місце розгляду справи

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, що додається.

 

  1. Керівникам апаратів місцевих та апеляційних судів оприлюднити на вебсайтах судів, а також інформаційних стендах (дошках об’яв) у приміщеннях судів інформаційні повідомлення щодо надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі.

 

  1. Державному підприємству "Інформаційні судові системи" забезпечити технічну реалізацію надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі.

 

  1. Відділу документального забезпечення та контролю (Парубченко Т. В.) довести копію цього наказу до голів апеляційних судів, начальників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, Державного підприємства "Інформаційні судові системи" і Верховного Суду.

 

  1. Начальникам територіальних управлінь Державної судової адміністрації України не пізніше наступного робочого дня за днем отримання цього наказу довести його до відома голів місцевих судів.

 

 

 

2

 

  1. Управлінню забезпечення діяльності керівництва ДСА України (Мельнікова М. О.) оприлюднити цей наказ у розділі "Нормативно-правова база" рубрики "Інше" офіційного вебсайту ДСА України не пізніше наступного робочого дня за днем його видання.

 

  1. Визнати такими, що втратили чинність, накази ДСА України:

 

від 01.06.2013 № 73 "Про реалізацію пілотного проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасниками судового процесу (кримінального провадження)";

від 12.07.2013 № 99 "Про внесення змін до наказу ДСА України                              від 01.06.2013 № 73";

від 20.09.2013 № 119 "Про реалізацію проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасниками судового процесу (кримінального провадження) у місцевих та апеляційних загальних судах";

від 04.02.2014 № 23 "Про внесення змін до наказу Державної судової адміністрації України від 20.09.2013 № 119 "Про реалізацію проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження) у місцевих та апеляційних загальних судах";

абзац четвертий пункту 1 наказу від 26.08.2020 № 383 "Про внесення змін до деяких наказів Державної судової адміністрації України та визнання деяких наказів Державної судової адміністрації України з питань інформатизації такими, що втратили чинність".

  1. Наказ набирає чинності з дня його видання.
  2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної судової адміністрації України Чорнуцького С. П.

 

 

Голова 

Державної судової

адміністрації України                    /підпис/                                Олексій САЛЬНІКОВ