flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний акт щодо мешканця Херсону обвинуваченого, зокрема, у державній зраді скеровано до суду апеляційної інстанції для визначення територіальної підсудності

23 січня 2023, 15:46

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням мешканця м.Херсон Кирила С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111, ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, останній в період окупації м.Херсон був заступником, т.зв. «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

Зазначений обвинувальний акт розглядається колегією суддів у складі Олесі Демінської, Олександра Чулупа, під головуванням Сергія Медюка.

Обвинувачений, який був повідомлений належним чином про час та місце судового засідання, не з’явився.

Суд поставив на вирішення питання щодо підсудності справи Центральному районному суду м.Миколаєва.

Прокурор зазначив, що при направленні справи до суду керувались нормами ч.9 ст.615 КПК України, а саме направляли за місцем знаходження органу досудового розслідування, на даний час це Центральний район м.Миколаєва, а тому правила територіальної підсудності не порушено.

Водночас, відповідно до норм КПК України, визначено, зокрема, що кримінальне провадження здійснює суд, в межах територіальної юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один з районних судів м.Одеси, що узгоджується з ч.7 ст.147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

За такого, колегія суддів постановила направити обвинувальний акт щодо Кирила С. до Миколаївського апеляційного суду для визначення підсудності.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва