flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній у незаконному переправлення чоловіків через державний кордон України

16 січня 2023, 14:09

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу 35-річній мешканці Одеської області, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Відповідно до матеріалів клопотання, остання за попередньою змовою з іншими особами, обрала джерелом доходу діяльність, пов’язану з незаконним переправленням осіб через державний кордон України. Йдеться, зокрема, про чоловіків призовного віку, які не мають права на відстрочку від призову.

З цією метою, жінка, разом з іншими особами за грошову винагороду виготовляли несправжні свідоцтва про народження трьох дітей, що давало чоловікам право виїзду за кордон та надавали консультативну допомогу щодо проходження пунктів пропуску.

Вартість «послуги» становила від 4 000 тис доларів США до 6 000 євро.

У судовому засіданні, підозрювана зазначила, що лише одного разу допомогла перетнути кордон знайомому із сім’єю, при цьому вона лише отримувала грошові кошти, усю роботу, пов’язану з незаконним переправленням через кордон виконували інші люди.

Вона просила обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою

Захисник просив суд відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою, визначивши розмір застави у сумі 1 342 000 гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва