flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід мешканці м.Снігурівка, підозрюваній у колабораційній діяльності

09 грудня 2022, 16:42

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу 57-річній мешканці м.Снігурівка, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, в період окупації м.Снігурівка, жінка добровільно очолила «відділ соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м.Снігурівки та Снігурівського району».
На посаді «начальника відділу» жінка виконувала обов’язки покладені на неї представниками рф, а саме організація та контроль роботи відділу окупаційної адміністрації, формування та передача звітності відділу, пов’язаної з т.зв. соціальними виплатами.
У ході судового розгляду підозрювана та її захисник просили відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, посилаючись на недоведеність ризиків.
Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри, що підтверджуються, зокрема, показами свідків, а також підозрюваної в іншому кримінальному провадженні, яка очолювала апарат окупаційної адміністрації. Останні показали, що підозрювана дійсно була начальником відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м.Снігурівки і добровільно виконувала покладені на неї функції.
Окрім цього, суд дійшов висновку про наявність ризиків, запобігти яким застосувавши запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою неможливо.
За такого, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва