flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід злодію-рецидивісту, підозрюваному у вчиненні чергової крадіжки

14 вересня 2022, 13:07

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 37-річному чоловіку, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.
Останній, починаючи з 2005 року, вісім разів притягувався до кримінальної відповідальності за майнових злочинів у різних районах м.Миколаєва. Востаннє, у грудні минулого року.
Відповідно до матеріалів клопотання про обрання міри запобіжного заходу, підозрюваний, в денний час доби, проник через незачинене вікно до одного з приватних будинків по вул. Маяковського у м.Миколаєві та здійснив крадіжку, зокрема, малярного валику, електричної пастки для мух, кількох розеток, секатору та деяких інших побутових речей. Своїми діями, він спричинив потерпілому збитки на суму більше 4 тис гривень.
У судовому засіданні, підозрюваний та його захисник просили обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, посилаючись на необґрунтованість підозри.
Заслухавши думки та дослідивши матеріали клопотання, зокрема заяву від підозрюваного про добровільну видачу вкраденого майна, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри та, з урахуванням наявних ризиків, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 74 430 гривень.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва