flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у незаконному поширенні інформації про дислокацію українських військ

09 вересня 2022, 14:52

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 62-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, маючи «проросійські» погляди систематично, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу, надавав відомості щодо переміщення та розташування підрозділів ЗС України іншій особі, достовірно знаючи, що зазначена особа, в подальшому буде надавати цю інформацію представникам збройних сил та спецслужб рф.
У судовому засіданні прокурор просив суд про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави.
Захисник та підозрюваний заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на вік останнього та його міцні соціальні зв’язки.
Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив, обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 736 700 грн.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва