flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід, підозрюваному у незаконному поширенні інформації про дислокацію українських військ – його цілями були системи «HIMARS», військові склади, представники керівництва міста та області

26 серпня 2022, 10:12

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 50-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, останній за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів.
Окрім цього, підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS».
Також останній слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.
У судовому засіданні, підозрюваний визнавав свою провину.
Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 481 000 грн.
Звертаємо увагу, що на момент постановлення ухвали Закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав законної сили.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва