flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід, підозрюваному зокрема у несанкціонованому поширенні інформації про розташування українських військ в м.Миколаєві

24 серпня 2022, 16:39

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком обрано міру запобіжного заходу 42-річному мешканцю Корабельного району м.Миколаєва, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, останній зареєструвався в Telegram-каналах, створених для передачі інформації щодо переміщення, руху або розташування Збройних Сил України представникам ЗС РФ, ГРУ ГШ ЗС РФ, ФСБ РФ, незаконних збройних та воєнізованих формувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».
В подальшому він публікував в зазначених чатах повідомлення про те, де на його думку, розташовані місця дислокації військовослужбовців ЗС України в Корабельному районі м.Миколаєва. Йшлося про території кількох навчальних закладів.
Зазначені відомості в подальшому могли використовуватись для нанесення артилерійських та ракетних обстрілів по місту Миколаєву.
В судовому засіданні, підозрюваний визнав свою провину та просив не застосовувати до нього запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою.
За результатами розгляду, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 240 500 грн.
Звертаємо увагу, що на момент постановлення ухвали Закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав законної сили.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва