flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід водію, підозрюваному у здійсненні смертельного наїзду на літню жінку

11 серпня 2022, 09:16

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 44-річному мешканцю м.Первомайськ, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.
Відповідно до матеріалів клопотання, 06 серпня 2022 року, в світлий час доби, підозрюваний рухався за кермом автомобіля «Renault» по вул. Одеській у м.Первомайск.
Наближаючись до одного з нерегульованих пішохідних переходів, водій не зменшив заздалегідь швидкість, проявив неуважність та здійснив наїзд на літню жінку, яка перетинала дорогу переходом.
Внаслідок отриманих травм, остання померла того ж дня у медичному закладі.
Прокурор просив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 70 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Підозрюваний частково визнав свою провину, також повідомив, що під час ДТП його нога зіслизнула з педалі, внаслідок чого автівка не загальмувала, а продовжила рух, просив обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.
Захисник підтримав позицію свого клієнта, зазначив, що наведений прокурором ризик переховування є необгрунтованим.
Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 173 670 грн.


    Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва