flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок водію «маршрутки», який здійснив смертельний наїзд на пенсіонера, що перетинав дорогу по пішохідному переходу

07 лютого 2022, 17:15

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 36-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Судом встановлено, що 21.06.2018 року, близько 09.45 год, обвинувачений, який на той час працював на посаді водія маршрутного таксі та здійснював пасажирські перевезення за маршрутом № 21, рухався за кермом автомобіля «Рута 25» по пр.Центральному зі сторони вул.Садової в напрямку вул.Соборної у м.Миколаєві, зі швидкістю близько 70 км/год.

В цей час на перехресті пр.Центрального та вул.Мала Морська 80-річний чоловік почав переходити проїжджу частину проспекту по регульованому переходу на червоний для пішоходів сигнал світлофора.

Водій маршрутного таксі проявив неуважність, не стежив за змінами дорожньої обстановки та рухаючись з перевищенням дозволенної у межах міста швидкості, проїжджаючи перехід на жовтий для автомобілів сигнал світлофора, коли автомобіль, що рухався з ним у попутному напрямку зупинився, здійснив наїзд на пенсіонера. Останній внаслідок отриманих травм загинув на місці пригоди.

У ході розгляду, водій маршрутного таксі не визнавав свою провину.

Водночас, суд дійшов висновку про доведеність його вини, що підтверджується дослідженими у ході розгляду письмовими доказами, показами свідків та потерпілих.

За результатами розгляду, суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на аналогічний строк.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва