flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному у вбивстві в приміщенні сауни свого знайомого

11 січня 2022, 17:18

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 22-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Відповідно до матеріалів клопотання, 14.11.2021 року, близько 02.00 год, підозрюваний, разом з трьома своїми знайомими, перебували в приміщенні сауни, розташованої в одному з готелів по вул. Нікольська у м.Миколаєві, де вживали алкогольні напої.

Згодом у підозрюваного виник конфлікт з його 23-річним знайомим. У ході конфлікту, відповідно до матеріалів клопотання, перебуваючи у приміщенні роздягальні, стоячи за спиною чоловіка, підозрюваний наніс кілька ударів ножем в область спини та один удар в область шиї останнього. Внаслідок отриманих поранень, 23-річний чоловік помер.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначав, що ризики встановленні під час обрання запобіжного заходу, а саме переховування від слідства і суду та впливу на свідків, частина з яких є його знайомими, не зникли.

Підозрюваний від дачі пояснень відмовився, натомість його захисник повідомила, що її клієнт визнає свою вину. Окрім цього, просила змінити запобіжний захід, оскільки підозрюваний не має наміру переховуватись та впливати на свідків, позитивно характеризується, має постійне місце проживання.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити стосовно підозрюваного строки тримання під вартою, в межах строку досудового розслідування, до 13.02.2022 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва