flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виправдав екс-депутата Миколаївської облради, обвинуваченого у недбалому зберіганні зброї

28 грудня 2021, 16:09

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено виправдувальний вирок екс-депутату Миколаївської обласної ради Ігорю І., обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.264 КК України (недбале зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, що спричинило загибель людей).

Судовий розгляд здійснювався під головуванням судді Івана Дірка.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, екс-депутат, 29.06.2020 року, залишив свій пістолет марки «Форт», для відстрілу патронів споряджених гумовими зарядами несмертельної дії, в автомобілі «Toyota», що належав його дружині.

Цього ж дня, після виниклої сварки, дружина екс-депутата, вийшла надвір, взяла з салону автомобіля зазначений пістолет, повернулась в будинок та в одній з кімнат здійснила собі постріл в область голови. Внаслідок отриманих травм, жінка померла.

У ході розгляду, обвинувачений відмовлявся від дачі пояснень, лише в останньому слові повідомив, що не порушував порядок і умови зберігання зброї.

Прокурор під час розгляду просив суд визнати обвинуваченного винним та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Захисник просив виправдати екс-депутата, зазначаючи, що низка доказів є недопустимими, а у ході досудового слідства неодноразово порушувалось право його клієнта на захист.

Судом, окрім іншого встановлено, що в матеріалах справи взагалі відсутні докази на підтвердження факту зберігання зброї в автомобілі, також відсутні докази неналежного зберігання зброї та, яким саме чином, померла жінка отримала доступ до зазначеного пістолету.

За результатами розгляду справи, дослідивши надані сторонами докази у їх сукупності, суд ухвалив визнати Ігора І. невинуватим та виправдати, у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ст.264 КК України.

 

Повний текст вироку доступний за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/, № справи 490/960/21.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва