flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою чоловіку, підозрюваному у торгівлі людьми

22 грудня 2021, 14:32

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про продовження строків дії запобіжного заходу щодо 45-річного мешканця Херсонської області, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми).

Відповідно до матеріалів клопотання, останній вступив у змову з особами, які перебували на території Турецької Республіки, з метою здійснення діяльності спрямованої на вербування осіб, які в подальшому будуть займатись нелегальним переправленням мігрантів з деяких країн Азії та Африки до Європи.

В подальшому, для здійснення зазначеної діяльності, він створив групу осіб, які б мали займатись вербуванням моряків на території Миколаївської та Херсонської областей для морських перевезень нелегальних мігрантів.

Наприкінці вересня 2021 року, чоловіка було затримано, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Прокурор, в обґрунтування клопотання про продовження строків дії запобіжного заходу зазначав, що встановлені під час обрання міри запобіжного заходу, ризики не зменшились та не зникли.

Підозрюваний свою провину не визнавав та заперечував проти задоволення клопотання. Його захисник просив змінити запобіжний захід на більш м’який.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в сумі 750 000 грн.

У ході розгляду клопотання щодо іншого фігуранта зазначеного провадження, на уточнююче питання слідчого судді щодо того, де в матеріалах клопотання міститься інформація, яка б могла підтвердити наявність вини в діях підозрюваного, прокурор надати відповідь не зміг.

Слідчий повідомив, що зазначені докази містяться в матеріалах НСРД, які наразі не розсекречені та протоколах допиту одного з потерпілих, де він згадує ім’я підозрюваного.

Захисник зазначив, що в даних протоколах згадується лише чоловіче ім’я, за такого неможливо достеменно встановити, що мова йде саме про його клієнта.

Сам підозрюваний заперечив свою причетність до протиправної діяльності.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив відмовити у задоволенні клопотання щодо продовження строків тримання під вартою стосовно зазначеного підозрюваного та обрати йому запобіжний захід у виді домашнього арешту з 20.00 год по 07.00 год.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва