flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, який вбив свою матір та розчленував її тіло, призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі

02 грудня 2021, 15:39

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва, під головуванням Дмитра Тішка та суддів Катерини Лагоди, Сергія Медюка, постановлено вирок 36-річному громадянину Російської Федерації, який мешкає у м.Миколаєві, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

У ході розгляду судом встановлено, що 31.03.2019 року, перебуваючи разом зі своєю матір’ю в квартирі по вул. Велика Морська, з мотиву неприязних стосунків, обвинувачений наніс останній не менше двох ударів в потиличну частину голови твердим предметом, чим спричинив їй тілесні ушкодження.

Після цього, закрив їй ніс та рот і жінка, позбавлена можливості дихати, померла.

У той же день, здобувши через пошукові системи мережі Інтернет інформацію про можливості розчленування трупу людини, позбавлення від трупу та знищення відбитків пальців, придбав пакети для сміття, секатор та кухонний ніж.

Після чого, в приміщенні квартири, розчленував тіло вбитої жінки та помістив частини до пакетів. Один з них, він виніс та поклав до сміттєвого контейнеру, розташованого на розі вулиць Артилерійської та Набережної у м. Миколаєві, а решту виніс до підвального приміщення власного будинку.

Наступного дня, обвинувачений орендував на добу автомобіль та придбав пластикову діжку, об’ємом 100 літрів.

Окрім цього, з метою приховати умисне вбивство, чоловік 01.04.2019 року надав до поліції заяву про зникнення матері.

02.04.2019 року, обвинувачений поклав частини розчленованого трупу до діжки та перевіз на берег річки Інгул, на територію півострову Аляуди.

Там він перемістив діжку в акваторію річки Інгул, на відстань 25-30 метрів від берега, після чого залишив зазначене місце.

Обвинувачений у ході розгляду не визнав свою провину, але відмовився надавати будь-які покази.

Захисник звертала увагу, на можливе вчинення зазначеного злочину через необережність, що не знайшло свого підтвердження у ході судового слідства.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого, що підтверджується дослідженими у ході розгляду доказами та показами свідків.

За такого, суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та, з урахуванням обставин справи і особи обвинуваченого, призначити йому покарання у вигляді максимальної санкції ч.1 ст.115 КК України, у виді позбавлення волі строком на п'ятнадцять років.

Окрім цього, суд вирішив стягнути з останнього на користь держави процесуальні витрати на проведення відповідних експертиз у кримінальному провадженні на суму 190 911 гривень.

Після проголошення вироку, обвинувачений, дізнавшись про призначене йому покарання, почав агресивно поводитись та висловлюватись і демонструвати непристойні жести.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва