flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд постановив зупинити строк розгляду справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією щодо депутата Миколаївської міської ради

23 листопада 2021, 16:35

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Івана Дірка перебувають матеріали адміністративних протоколів, складених стосовно депутата Миколаївської міської ради 8 скликання Максима Коваленко про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Дії депутата, кваліфіковано за ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП (неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

У судове засідання, призначене на 21.10.2021 року, депутат не з’явився, надіславши клопотання про відкладення розгляду на іншу дату, у зв’язку із його зайнятістю на сесії Миколаївської міської ради.

В судове засідання, призначене на 02.11.2021 року, Максим Коваленко та його представник, будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду, не з’явились, про причину неявки не повідомили. За такого, постановою суду, до депутата було застосовано примусовий привід, який наразі не виконано.

На виконання постанови про привід, співробітниками поліції на адресу суду було надіслано повідомлення, згідно якого депутат не відповідає на телефонні дзвінки на номер, який він вказав під час оголошення протоколу. Окрім цього, ними було здійснено виїзд за місцем мешкання останнього, де їм ніхто не відчинив, а сусіди повідомили, що депутат не проживає за даною адресою, натомість там мешкають його батьки.

Його помічники, повідомили, що останнім часом з депутатом не спілкувались і їм не відомо, де він перебуває.

У судове засідання, призначене на 17.11.2021 року, депутат також не з’явився, будь-яких заяв про причину поважності неявки від нього не надходило.

Цього ж дня, на адресу суду надійшла заява від представника депутата, відповідно до якої, він розірвав договір про надання правової допомоги з останнім, оскільки той не виходить на зв'язок і в адвоката відсутня можливість з ним зв’язатись.

З огляду на те, що присутність депутата при розгляді, складених стосовно нього протоколів є обов’язковою, зважаючи на наявність обґрунтованих підстав вважати про ухилення останнього від явки до суду, та відсутності поважних причин такого неприбуття у судові засідання, суд постановив зупинити строк розгляду справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією щодо нього.

 

Довідково: у відповідності до положень ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язане з корупцією, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення. По завершення цього терміну, адміністративне стягнення не накладається, а провадження підлягає закриттю, у зв’язку зі спливом строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Відповідно до ч.4 ст.277 КУпАП строк розгляду адміністративних справ про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією, зупиняється судом у разі, зокрема, якщо особа, щодо якої складено протокол про таке правопорушення, умисно ухиляється від явки до суду.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва