flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі щодо закінченого замаху на вбивство чоловіка похилого віку в мкр-ні Варварівка

18 листопада 2021, 17:34

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 23-річного громадянина Ш., за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство).

Зазначене клопотання здійснюється в режимі відеоконференції з Миколаївською обласною психіатричною лікарнею № 2, де наразі перебуває особа, щодо якої розглядається клопотання.

Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Оксани Мамаєвої.

Відповідно до матеріалів клопотання, 27.11.2020 року, близько 23.00 год., громадянин Ш., перебуваючи на вул.Світанковій у м.Миколаєві, збив з ніг чоловіка похилого віку та почав наносити йому удари ногами і руками в область голови. В подальшому, став на коліна біля останнього, який лежав на землі обличчям вгору, дістав ніж наніс кілька йому ударів в область голови і шиї, після чого зник з місця події. Внаслідок дій підозрюваного, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні, з розгляду клопотання, було допитано свідка, співробітника УПП в м.Миколаєві, який в ніч згадуваних подій взяв участь в розшуку та затриманні підозрюваного.

Також, судом було досліджено додатки до відповідних протоколів у вигляді носіїв інформації, які місять відеофайли, де було зафіксовано момент прибуття екіпажу патрульної поліції на місце події, пошук та затримання особи, стосовно якої розглядається клопотання.

Також судом було продовжено строк дії запобіжного заходу щодо громадянина Ш., у виді поміщення останнього до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва